zondag 4 september 2011

Herman Koch(t) Zomerhuis met zwembad

Net vier weken vakantie gehad. Ik lees sowieso veel, maar tijdens de vakantie nog een tikkie meer.
Ik ben begonnen met Niccolo Ammaniti, Ik haal je op, ik neem je mee.


Ik vond het een treurig en ook spannend verhaal, lees hier meer. Het was weer even wennen na de boeken die ik ervoor had gelezen, maar toen ik eenmaal begonnen was kon ik bijna niet meer stoppen!Ik lees tegenwoordig vooral op mijn E-reader. Ik heb deze, en op vakantie is dat superhandig. Ik had ongeveer 7 boeken mee. Het leest heel rustig alsof je echt een boek leest, omdat het gebruik maakt van e-ink (geen lichtbak in je gezicht).
Ik heb het gevoel dat het milieubewuster is, omdat er geen papier aan te pas komt, maar helemaal zeker weten doe ik het niet. De batterij gaat in ieder geval heeeeeeeeel erg lang mee, ook omdat hij geen lichtbak heeft natuurlijk. En ik heb toch het idee dat ik weer een paar bomen gespaard heb.
Ik heb er een hoesje bij met een ingebouwd leeslampje en dat is erg prettig als ik 's nachts weer eens niet kan slapen. Ik kan dan lezen zonder D. wakker te maken.

Heb ook nog Rokjesdag gelezen van Martin Bril.

  

Allemaal losse verhalen. Ook erg vermakelijk!


En David Sedaris, zowel ""ik-mooi-praten" als  "van-je-familie-moet-je-het-hebben". Ook twee losse verhalenbundels. Hij schrijft heel grappig vind ik.

Verder nog een boek gelezen van Hans Peter Roel 'ki-het-verhaal'. Ik kende het begrip Ki al, maar ik vond het een erg mooi en zelfs ontroerend boek. Had even moeite met inkomen, vanwege de schrijfstijl, maar toen het verhaal echt begon, vond ik het zeer de moeite waard. Helemaal van deze tijd, mooi spiritueel verhaal.

En dan heb ik nog Herman Koch, "Zomerhuis met zwembad" gelezen. Daar is een leuk "ik-je" van verschenen in NRC-Next: lees hier

Ben nu aan het bekijken welk boek ik nu ga lezen. Voorraad genoeg want ik heb altijd een stapel ongelezen boeken liggen (ook nog in de papieren variant).


Fijne zondag nog!

Indira

Geen opmerkingen:

Een reactie posten