woensdag 25 juni 2014

Nog meer slaap...

Sinds lange tijd weer eens op mijn meditatiebankje gezeten. Besloten dat ik dat maar eens nieuw leven in ga blazen. Wil ik elke ochtend en avond twintig minuten proberen te doen. Dit soort dingen neem ik me wel vaker voor, alleen blijft het dan hangen in de uitvoering. Dit keer gaat het me lukken om het vol te houden. ;-)

Eén van mijn motivaties om dit te doen, is dat dit mijn slaap positief zou kunnen beïnvloeden. En verder is het ook onderdeel van het spirituele pad dat mijn ziek-zijn in mijn ogen is. Elke dag is een spirituele oefening en het 'zitten' zou me dan kunnen helpen met het laten zijn wat er is, om gelijkmoedig te zijn, voor mijn ademhaling is het goed, tegen stress, om los te laten etc.. Het heeft eigenlijk alleen maar voordelen die ik eerder ook al wel ervaren heb. Waarom ik het dan niet al die tijd ben blijven doen? Dat weet ik eigenlijk zelf ook niet. Maakt ook niet uit, elke dag is er een mogelijkheid om opnieuw te beginnen.

Zo heb ik ook mijn slaaphygiëne weer enigszins aangepast na het lezen van onderstaand stukje in de Volkskrantbijlage 'Sir Edmund' van zaterdag 21 juni jl..
De neuroloog die in dit stukje genoemd wordt, is dezelfde bij wie ik ook onder behandeling ben voor mijn slaapzaken. Ik probeer nu niet meer vol te houden tot 23.00 uur voor ik naar bed ga, maar ik ga eerder naar bed en dan dus ook vroeger op. Dat vind ik sowieso fijner dan laat naar bed gaan. Van heel lang in bed liggen ben ik sowieso geen fan.

Eens kijken wat dit me de komende periode weer gaat opleveren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten