maandag 29 juni 2015

Spelesporten 2015Hier heb je al kunnen lezen over mijn training voor de Bergentocht en gister was het dan eindelijk zover. Ik had het doel van 25 km al een paar keer in mijn benen zitten en gister dus voor 'het echie'.


Voorheen zou ik er al dagen van tevoren mee bezig zijn geweest, kleren klaarleggen, steproute bekijken, etc., maar nu was ik eigenlijk niet zo goed voorbereid op de 'regels'. Best relaxt eigenlijk, al schoot ik wel wat in de stress toen we aankwamen op de startlocatie en mijn ploeg al in de startblokken stond, terwijl D. de step nog aan het uitladen was. Gelukkig weet D. me dan altijd weer tot rust te brengen. En na een supersnelle opstart, gingen ook wij onderweg. Ik op mijn step en D. op de vouwfiets achter mij aan. 
Na de eerste paar kilometers nog even een kleine stop voor een banaan. Dat hoorde bij de voorbereidingen, maar die waren er, door de supersnelle opstart, bij ingeschoten. De omstandigheden waren geweldig, aangenaam warm en weinig wind. Voor mij de ideale situatie. Na ongeveer 10 kilometer volgde een flinke daling, waar ik een topsnelheid haalde van 42 km per uur. Het was helaas binnen de bebouwde kom van Rhenen met wat ander verkeer, waardoor ik mijn rem gebruikt heb, anders had ik de 50 m p/u makkelijk kunnen halen. Op een step is 42 km per uur echter al behoorlijk hard vind ik. 

De kilometers zijn voorbij gevlogen, want voor ik er erg in had, zat ik al op 20 km en stepte ik het laatste prachtige stuk door het bos naar de finish. 
Onderweg hadden wel al een paar spetters gevoeld en bij terugkomst op het sportcomplex begon het licht te regenen. Heel even maar, het was ook zo weer droog.Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om mijn lieve man D., mijn steun en toeverlaat, ontzettend veel dank te zeggen voor zijn support in de voorbereidingen en tijdens de tocht. (Heb ik natuurlijk allang gedaan, maar ook nog via deze weg.) Ook voor hem een groot applaus, want hij heeft hetzelfde aantal kilometers op een vouwfietsje afgelegd!
Ook Janneke Veenstra van Tabula Rasa Coaching wil ik dank zeggen voor haar tips en adviezen tijdens de voorbereidingen op de tocht!

En dan natuurlijk heel erg veel dank aan alle donateurs! Heel erg fijn dat jullie geholpen hebben om meer onderzoek mogelijk te maken!De huidige organisatoren willen het stokje graag overgeven aan andere vrijwilligers dus dit was voorlopig de laatste editie van De Bergentocht, dus, als er geen vervangers komen, is het nu aan ons om creatieve manieren te verzinnen om geld in te zamelen, want dat blijft heel hard nodig. Wil je nog een bijdrage doen, dan kan dat onder andere hier!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten