zondag 1 april 2018

Vreugde vinden in moeilijke tijden...

Waar ik door het programma 'Vreugdevol leven' zeker van bewust ben, is hoe snel de maanden voorbij gaan. Maand vier is alweer van start gegaan. Door dit programma ervaar ik mijn tijd wel als nuttig besteed.

De afgelopen maand was een heel dankbare maand. Ik begon met dankbaarheid voor een gezond gebit. Vervolgens heb ik het onderwerp aandacht gegeven tijdens een werkvergadering door er een stuk over voor te dragen. Daarna had ik een gezellige middag met mijn moeder en was er een gezellig samenzijn ter ere van de verjaardag van mijn schoonvader. Toen volgde ook nog een heel gezellig feest van mijn andere schoonvader en -moeder, die hun 30-jarig huwelijk vierden. 
Ik leer dan ook veel andere dingen, zoals meegaan in the flow als het niet helemaal gaat zoals ik dat zou willen of zoals ik het me voorgesteld had. Allemaal verborgen lessen. 
De zondag erop volgde ik een proefles Taiko drummen, wat ik helemaal geweldig vind! De maandag erop ook nog een gezellig samenzijn met een vriend die ik niet heel vaak zie. 
En iets wat me normaal gesproken als vanzelfsprekend voorkomt, stemmen voor de gemeenteraad, schatte ik nu echt op waarde, want hoe bijzonder is dat! 
Ook nog in de afgelopen maand kwam een lieve vriendin helemaal speciaal voor mij uit het Oosten van het land naar mij toe gereden. 
Deze maand heb ik ook de aangifte inkomstenbelasting mogen afronden. Dat vind ik niet een heel leuk project, maar ik heb het lichter voor mezelf kunnen maken door er elke dag een beetje tijd aan te besteden en ik ben ook dankbaar dat mijn zus mij vervolgens heeft geholpen met de afronding en de controle ervan. Ik ben ook heel dankbaar voor de heerlijke eerste craniosacraal behandeling van dit jaar. En ik heb ook mijn lieve D. regelmatig bedankt voor de dingen die hij doet.

Wat me met een bijzonder gevoel van dankbaarheid vervulde, was dat ik oprechte dankbaarheid kon voelen voor het harde werken wat mijn vader zijn hele leven voor ons gezin heeft gedaan. 
Mijn relatie met mijn vader is er niet een van veel warmte en goede gesprekken, maar ik merk dat daar langzamerhand wat verandering in komt. Ik weet heel goed dat ikzelf de relatie in stand houd, door hetzelfde te blijven doen als ik altijd doe. Voor mijn gevoel heb ik die rol die ik vervul nu een beetje veranderd door eens iets te doen wat we niet gewoon zijn te doen in ons gezin. Ik heb de dankbaarheid naar mijn vader uitgesproken. Ik ben er van overtuigd dat iedereen het fijn vindt om horen dat je iets waardeert. Dus als je iets wilt doen voor een ander, bedank hem/haar dan gewoon eens ergens voor.

Daarbij ben ik ook dankbaar voor eerder geleerde lessen waar ik nu mijn voordeel mee doe. Ik heb namelijk veel leuke dingen gedaan en te doen en ik heb de afgelopen week daarom iets niet gedaan wat ik eigenlijk wel heel leuk vind en waar ik ook veel zin in had. Maar de ervaring leert dat er ook aan het doen van leuke dingen een grens zit, dus ik heb deze activiteit van afgelopen vrijdag even overgeslagen. 

En gister hebben D. en ik de maand afgesloten met een heerlijke dag in Amsterdam.

Vorige keer vroeg ik me af wat ik nog zou leren in de maand van de dankbaarheid, maar dat blijkt nog aardig veel te zijn geweest. De maand april wijd ik aan het vinden van vreugde in moeilijke tijden. Ook nu ben ik weer nieuwsgierig wat dat me zal brengen. Ik kom er weer op terug! Tot dan.


2 opmerkingen:

  1. Lieve meis, jij brengt mij vreugde deze 1e dag van April! liefs Judith

    BeantwoordenVerwijderen