dinsdag 9 december 2014

Wat ik niet wist...

In mijn stukje 'Een nieuwe fase...' schreef ik al over de overgang. In mijn beleving is dat een onderwerp (net als incontentie) wat je ondergaat, maar waarover je het niet hebt. Vrouwen in mijn omgeving hebben het er in ieder geval niet over. Gelukkig vind je er op internet genoeg over en ook de overgangstergirls delen veel informatie waar ik iets aan heb, maar toch blijven er van die dingen waar ik geen weet van had. 
Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat je 'last' blijft houden van PMS, al is van de M sinds begin mei geen sprake meer. Nu heb ik inmiddels ook wel geleerd dat het een individueel proces is dat voor iedere vrouw anders is, maar ik heb dus nog steeds PMS, maar dan M-loos. 

En last tussen aanhalingstekens, want ook dat is heel persoonlijk. Verder dan een lichte verschuiving van de irritatiegrens en minder goed slapen (ja, het kan nog steeds nog minder goed), komt het bij mij niet. De periode van flinke somberheid tijdens PMS heb ik gelukkig alweer ver achter me gelaten. Dat vond ik echt vervelend. Nu is het vooral vervelend voor D., al is hij er inmiddels wel aan gewend. 

Gelukkig blijf ik over het algemeen mijn blije, positieve zelf...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten